Kävin tänään Fididan (Finnish Disabled People’s International Development Association) Ylpeys ja ennakkoluulot – vammaiset kehitysyhteistyössä materiaalin julkistamistilaisuudessa. 

Fididan ja sen jäsenjärjestöjen mm. Invalidiliitto tekemä työ on minusta tärkeää. Maailmassa on yli 650 miljoonaa vammaista, joista suurin osa elää kehitysmaissa. Heidän asemansa on vielä huonompi kuin muiden kehitysmaiden ihmisten, mikä sekään ei ole hyvä eikä edes kohtalainen. Järjestöjen tuella on hankittu/rakennettu mm. liuskoja oppilaitoksiin, kyliin kaivoja ja paljon muuta. Mukana olleiden mukaan tärkeää on myös toiminnasta saatava vertaistuki. Se, että joku jossain esim. Afrikan kylässä näkee, että vammaisia on muuallakin, saa aikaan kehitystä ja voimaantumista. Paikallisten on itse haluttava muuttaa asioita, me voimme tukea ja auttaa heitä.

Fididan työ on tärkeää ja olisi mukavaa, jos nuoret lähtisivät mukaan toimintaan ja veisivät tietoa eteenpäin. Hankin tilaisuudesta muutaman materiaalipaketin, niitä saa myös tilattua Fididalta www.fidida.fi. Pyrin toimittamaan ne Uudenmaan lihastautiyhdistykseen ja Lihastautiliitolle. Toivottavasti joku muukin kiinnostuisi asiasta. Lisäksi toivotan kaikki nuoret tervetulleiksi mukaan Seitin toimintaan.

Hanna