ja niin se uusi vuosi pyörähti taas käyntiin. huomenna loppiaisena saa heittää viimeisetkin joulukoristeet taas piiloon odottamaan ensi joulua..

täällä pohjoisessa oli aamusta 20 astetta pakkasta. turha siinä oli nenää nyrpistellä kun koira melkein roikkui ovenkahvassa - äkkiä! pidän 15 pakkasastetta rajana, sen jälkeen laitan hanskat käteen. cillalle se tarkoittaa hihnaa, sillä en saa sitä pysymään vierellä palkitsematta jatkuvasti ja hanskat kädessä se on jokseenkin hankalaa. hanskat siis käteen ja hihna kaulaan. se oli päivän ensimmäinen lenkki ja ilmeisesti olin vitkutellut lähtöä liian kauan, sillä cilla oli täynnä energiaa ja alkoi purkaa sitä kohtauksenomaisesti... neiti pyöri ulkona ympyrää niin että flexi meni varmaan kahdeksan kertaa kaikkien jalkojen ympäri. ehdin jo miettiä, mitenhän sen irroitus tapahtuu kun koira pomppasi ilmaan ja hihna rullautui takaisin. sen jälkeen ensimmäiset kaksi kilometriä mentiin tyylikästä sivuluisua, cilla veti minkä ehti eikä tuoli todellakaan kulkenut yhtä nopeasti. lopulta se tyytyi kulkemaan juuri niin pitkällä kuin hihna antoi myöten. illalla 12 asteen pakkasessa olikin ihan toinen ääni kellossa kun sivulta ei päässyt kuin pissalle ja lopuksi vähän juoksemaan lumihankeen;)

 

tuli tuossa mieleen, että vaikka käytän cillan nimeä kirjoittaessa, niin tavatessa toivon muiden puhuvan vaikka Koirasta, jotta cilla pystyy keskittymään työhönsä.

 

a-c